PRIJAVIO PUCNJAVU

Muškarca sinoć u Švrakinom Selu nije ranio metak: Ne zna se šta ga je udarilo u nogu

Policija utvrdila da nema elemenata krivičnog djela

Policija sinoć obavila uviđaj. Avaz

B. C.

11.5.2023

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeni su detalji sinoćnjeg događaja u sarajevskom naselju Švrakino Selo, kada je prijavljena pucnjava na trolejbuskoj stanici. 

- Dana 10.05.2023. godine, oko 19:15 sati, PU Novi Grad je obaviještena od NN građanina da je na trolejbuskom stajalištu u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad, „muškarac ranjen u nogu“. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici PU Novi Grad zatekli su J.H. (1986) iz Sarajeva koji je policijskim službenicima izjavio da se nalazio na trolejbuskoj stanici „i da je u jednom trenutku osjetio bol u nozi i uočio krvarenje - navedeno je u saopćenju MUP-a.  

Ekipa Hitne pomoći je ukazala prvu pomoć J.H., te je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice, te da se ne radi o zrnu metka.

- Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se o događaju sačini službena zabilješka i od J.H. uzme izjava u svojstvu svjedoka, te da nema elemenata krivičnog djela. Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na ocjenu i mišljenje - navode iz policije.

Iz MUP-a KS je za portal "Avaza" pojašnjeno da je ljekar utvrdio da muškarca nije pogodio metak. Policija zasad nema saznanja šta je moglo udariti povrijeđenog koji se nalazio na stanici.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.