NEZADOVOLJAN UVJETIMA

Milan Matković tražio bračne posjete u pritvoru u Vojkovićima

Na ročištu u Sudu BiH požalio se i na hranu

Vojkovići: Kupuje hranu u kantini. Avaz

18.5.2023

U Sudu BiH je nakon spajanja postupka održano ročište u predmetu protiv Milana Matkovića i ostalih optuženih za organizirani kriminal, krijumčarenje droge, krivotvorenje isprave, pranje novca te planiranje ubistva.

Odbija pritvorsku hranu 

Prema riječima Matkovićeve braniteljice Lejle Čović, Milan Matković se obratio Sudskom vijeću te se požalio da su uvjeti boravka u zatvoru u Vojkovićima loši po pitanju odobravanja bračnih posjeta pritvorenim osobama, kao i po pitanju hrane.

- Godinu sam bez supruge. Neka nas posjeti predsjednik Suda BiH ili neka komisija, da vide gdje smo i da nam se omoguće bračne posjete - kazao je Matković, koji je naveo da je smršavio 15 kilograma u pritvoru.

Advokatica Čović je za portal "Avaza" potvrdila da Matković odbija pritvorsku hranu i jede svoju hranu koju kupuje u kantini u Vojkovićima te onu koju dobiva u paketima koje mu šalje porodica.

Sudija Miroslav Janjić je optuženom sugerirao da se putem odbrane obrati nadležnim organima.

Advokatica Lejla Čović je u uvodnoj riječi prigovorila na sve dokaze pribavljene iz Anom aplikacije, ocjenjujući ih nezakonitim.

Matković je ranije štrajkovao glađu

- Ne postoji nijedna sudska naredba, a optužnica je isforsirana jer je američki ambasador u BiH Matkovića prozvao i rekao da on mora biti optužen - kazala je Čović, koja smatra da je Matković izložen stalnim medijskim pritiscima te da to mora prestati.

Ona je navela da će odbrana dokazati da firma, koja je u vlasništvu Matkovićeve majke i brata, ima višemilionske prihode te da on ima značajnu imovinu od pokojnog oca.

Matković je ranije štrajkovao glađu, a poznat je po tome i što je sebi zašio usta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.