POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA

Užas u Banjoj Luci: Pretukao majku, pa preminuo u UKC RS

D. G. je prethodno, između osam i deset sati, fizički nasrnuo na svoju majku, čiji su inicijali M.G. (44)

Preminuo na UKC RS. Siniša Pašalić / Ringier

H. J. I.

18.6.2023

Banjalučanin D.G. (25) preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru RS, nakon što mu je poslije fizičkog nasilja nad majkom pozlilo u stanu u banjalučkoj Ulici Stepe Stepanovića, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

Fizički nasrnuo na svoju majku

D. G. je prethodno, između osam i deset sati, fizički nasrnuo na svoju majku, čiji su inicijali M.G. (44), a od nasilnog ponašanja do dolaska policije spriječili su ga ukućani i komšije.

Postupajući po prijavi krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na lice mjesta izašli su službenici Policijske uprave Banja Luka, ali je osumnjičenom D.G. pozlilo, te je vozilom Hitne medicinske službe prevezen na UKC RS, gdje je nedugo zatim preminuo.

Naložena obdukcija

Uviđaj na licu mjesta ovog događaja obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo, sa službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Tužilac je naložio da se preduzmu mjere i radnje, kao i vještačenje okolnosti ovog događaja, a radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.