MUP KANTONA SARAJEVO

Odjel za droge presreo dilera na Koševskom Brdu: U stanu mu pronašli marihuanu i ekstazi

Muškarac zadržan u službenim prostorijama

Izvršen pretres stana. Avaz

B. C.

4.7.2023

U ulici Braće Begić, sarajevsko naselje Koševsko Brdo, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS jučer su u 20 sati izvršili pretres A. B. (31), rođen u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i kod njega pronašli i oduzeli paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji 31-godišnjak koristi na području općine Centar Sarajevo, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tablete koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, te kutija sa sjemenkama cannabisa i digitalna vaga.

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.