"SREDNJI PRST"

Oglasila se policija: U radnjama predsjednika Opštine Nikšić elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore

Namještao sam sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo, rekao je Kovačević

Isječak iz snimka. Printscreen

A. O.

5.7.2023

Policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u odnosu na videozapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića svečanosti obilježavanja 13 godina rada JU „Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić“ prilikom intoniranja državne himne, upoznali nadležnog tužioca i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nakon ocjene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

Podsjećamo, videosnimak s obilježavanja 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u radu i osoba s invaliditetom objavljen je na stranici predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, a na kojem je prikazan i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.


Ono što je mnogima zapalo za oko jeste položaj prstiju Kovačevića, što je protumačeno kao da pokazuje srednji prst tokom intoniranja himne.

Nakon toga oglasio se Kovačević koji je za portal "Vijesti.me" kazao da je samo namještao sat i kaiš sata.

- Namještao sam sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo - rekao je on "Vijestima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.