URUČEN PREKRŠAJNI NALOG

Prijedorska policija kaznila muškarca, jer je na automobilu istakao zastavu Armije BiH s ljiljanima

Policijskoj upravi Prijedor jutros oko 6:30 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Sanski Most-Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila

Zastava okačena na automobilu. Nezavisne novine

A. O.

5.8.2023

Vozaču iz Bosanskog Novog inicijala S.D. prijedorska policija je uručila prekršajni nalog zbog toga što je imao istaknutu zastavu s ljiljanima.

Javnost i mediji u RS-u „ratnom zastavom BiH“ nazivaju zastavu s ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine, koja je u zvaničnoj upotrebi bila od 1992. do 1998. godine.

Policijska uprava Prijedor saopćila je da su policijski službenici danas u mjestu Oštra Luka, uručenjem prekršajnog naloga sankcionisali jedno lice zbog počinjenog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

- Policijskoj upravi Prijedor jutros oko 6:30 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Sanski Most-Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila i da je na jednom vozilu istaknuta „ratna zastava BiH“. Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici utvrdili su postojanje elemenata prekršaja i vozaču S.D. iz Novog Grada koji je upravljao vozilom inostranih registarskih oznaka uručili prekršajni nalog – piše u saopćenju.

Policijska uprava Prijedor pozvala je sve građane da se „suzdrže od nepotrebnih provokacija i da svojim ponašanjem ne doprinose izazivanju uznemirenosti građana“.

Sudeći prema fotografiji, vlasnik automobila ili vozač bio je na svadbi, s obzirom da je automobil okićen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.