NASTAVAK HAPŠENJA

Goraždanska policija zaplijenila veću količinu droge

U današnjoj operaciji zaplijenjeno je 97.41 grama amfetamina (speed) i 1.03 grama heroina a jedna osoba je privedena

Goraždanska policija zaplijenila nove količine droge. Avaz

N. Č.

13.9.2023

Goraždanska policija je danas nastavila akciju suzbijanja zloupotrebe narkotika, postigavši značajan uspjeh. U današnjoj operaciji zaplijenjeno je 97.41 grama amfetamina (speed) i 1.03 grama heroina, a također je jedna osoba privedena zbog optužbi za sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, član 358. Krivičnog zakona FBiH.

Najveća akcija od osnivanja MUP-a BPK

Ova akcija je uslijedila nakon nedavnog uspjeha goraždske policije tokom vikenda, kada su zaplijenjene najveće količine narkotika od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona. Tijekom tog pretresa, pronađene su značajne količine različitih narkotičkih sredstava, uključujući bijelu materiju koja podsjeća na amfetamin, smeđu praškastu materiju koja asocira na heroin, suhu zeljastu materiju koja podsjeća na kanabis, džoint, drobilica sa suhom zeljastom materijom, tablete "Tramadol" i dvije tablete nepoznate marke. Osoba koja je pronađena u posjedu ovih sredstava je privođena, a dežurni kantonalni tužitelj je slučaj kvalificirao kao krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga."

Čestitke rukovodstvu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su izrazili svoje poštovanje i čestitke rukovodstvu i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona na uspješno provedenoj operativnoj akciji, tijekom koje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz podršku Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva, uključujući 286.65 grama amfetamina, 27.97 grama heroina, 11 tableta tramadola i druge predmete koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.