RASVIJETLJENA KRAĐA

Policija uhapsila provalnike koji su opljačkali dvije kuće u Buća Potoku

U vozilu i garaži pronađeni ukradeni predmeti

Intervenirala policija. Avaz

B. C.

14.9.2023

Sarajevska policija uhapsila je jučer provalnike koji su dan ranije opljačkali dvije kuće u ulici Safeta Zajke, naselje Buća Potok. Uhapšen je i njihov pomagač, a pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

Akcija izvedena jučer

- Dana 13.09.2023. godine u 21: 30 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode D.I., rođen 1989. godine u Sarajevu, K.H., rođen 1994. godine u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa /član 287. stav 1. KZ FBiH/ i N.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela /član 346. stav 1. KZ FBiH/- saopćeno je iz MUP-a KS.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa izvršenjem teške krađe u kuće vlasništvo Z.A. i N.Š. od prethodne noći u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo.

Zadržani u službenim prostorijama

- Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže i vozila koje koristi D.I. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osobe lišene slobode su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS - navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.