ISTRAGA U ISTRI

Mladići kod Pazina starijem čovjeku ukrali više od 170.000 dolara

Kupovali skupocjene automobile

Zaplijenjen dio novca. PU Istarska

B. C.

17.9.2023

Četvorica mladića uhapšena su zbog sumnje da su ukrala više od 170.000 dolara od 86-godišnjaka u okolini Pazina i ukradenim novcem kupovali skupocjene automobile.

Držao novac u radnom stolu

Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da su četvorica mladića - 21-godišnjak iz Umaga, dvojica 19-godišnjaka iz Umaga i Pule i jedan maloljetnik 11. septembra uvečer u okolini Pazina počinili tešku krađu, saopšteno je danas iz istarske policije.

Nakon što su ušli kroz otvoreni prozor kuće u vlasništvu osamdesetšestogodišnjaka, nasilno su otvorili zaključani radni sto i iz njega ukrali više od 170.000 dolara.

Policija je idućeg dana na području opštine Kanfanar uhapsila maloljetnika koji se dovodi u vezu sa krađom, a 13. septembra na području Vrbovskog i dvadesetjednogodišnjaka i devetnaestogodišnjaka.

Dio novca zadržali

Drugi devetnaestogodišnjak uhapšen je 14. septembra na području Zagreba, te su svi sprovedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Utvrđeno je da su osumnjičeni dio ukradenog novca konvertovali u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba kako bi sakrili trag novca.

Oni su ukradenim novcem kupovali skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe.

Automobili su oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u posjedu osumnjičenih koji će biti vraćen vlasniku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.