KRIJUMČARENJE LJUDIMA

SIPA pretresla objekt u Sarajevu: Oduzeti puška, vojna oprema, gumeni čamac i pasoši

Zatečen strani državljanin koji nezakonito boravi u BiH

Izvršeni pretresi. Avaz

B. C.

29.9.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, jučer, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pretresli jedan stambeni objekat na području Sarajeva, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz

- Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, „Krijumčarenje ljudi“ i „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine- navodi se u saopćenju.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti puška sa optičkim nišanom, vojna oprema, gumeni čamac, pasoši kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Predat Službi za poslove sa strancima

Na licu mjesta zatečena je jedna osoba, strani državljanin, koja je nezakonito boravila u Bosni i Hercegovini, nakon čega je predata u nadležnost Službi za poslove sa strancima.

- Navedene aktivnosti provedene su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Službom za poslove sa strancima- navodi se u saopćenju.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.