PRODUŽEN MU PRITVOR

Suprugu krvnički udarao pred njihovom djecom: "Jesi li gledala snimak iz Gradačca"

Muškarac iz Doboja optužen da je pet godina kontinuirano zlostavljao ženu

Nasilnik ostaje u pritvoru. Avaz

B. C.

30.9.2023

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog počinjenog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Optužnicu je 07.09.2023.godine potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu i 6 mjeseci nakon potvrđivanja optužnice, uz redovnu sudsku kontrolu opravdanosti mjere pritvora.

Uhvatio suprugu za vrat i kosu

Optuženi se tereti da je u dužem vremenskom periodu od 2018. godine, pa do 15.08.2023. godine, u porodičnoj kući u Doboju, konstantno ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svoje supruge oštećene V.D. tako što je istu fizički i psihički napadao, tukao dva puta sedmično, lupao stvari po kući, radeći to i u prisustvu maloljetne djece, te oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će ubiti i njene roditelje.

Tako je 15.08.2023. godine, poslije 22.30 sati, u porodičnoj u Doboju, nakon kraće verbalne rasprave uhvatio suprugu za vrat i kosu, nakon čega se ina uspjela osloboditi i odgurnuti optuženog u namjeri da pobjegne iz kuće. On ju je sustigao na izlaznim vratima kuće, uhvatio za majicu i poderao je, a oštećena se uspjela sakriti u podrum kuće, a zatim pored ograde dvorišta, da bi je nakon desetak minuta optuženi pronašao.


Optužnica Tužilaštva u Doboju. Avaz

- Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio kako nije sposobna odgajati djecu i da li je gledala snimak iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gdje su se nalazila njihova maloljetna djeca sin ... (rođen 2012. godine) i kćerka ... (rođena 2016. godine). Optuženi se oštećenoj obratio rječima da je ona pokvarila djecu, da ih nije znala vaspitati, a potom istoj u prisustvu djece zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne povrede u vidu krvnog podliva iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i zadnje strane lijeve ušne školjke- navodi se u optužnici.

Razbio sve telefone koji su bili u kući

Vrdoljak je potom razbio sve telefone koji su bili u kući, nakon čega su djeca počela da plaču, a on je nastavio galamiti, rekavši da su za sve njihove probleme krivi roditelji oštećene, te da će ih ubiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.