GAĐAO GA ČAŠOM

Podignuta optužnica protiv Dragana Neškovića zbog napada na radnika benzinske pumpe

Tereti se za krivično djelo zlostavljanje na radu

Nešković: Objavljena snimka napada. Srpska.info

B. C.

3.10.2023

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Dragana Neškovića, vlasnika benzinskih pumpi, zbog napada na radnika kojeg je gađao čašom, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Optužnica dostavljena Sudu 

Dragan Nešković se tereti za krivično djelo zlostavljanje na radu, za koje je prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske zaprijećena maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

Iz bijeljinskog tužilaštva su za Srpskainfo izjavili da je optužnica podignuta 29. septembra ove godine i dostavljena Osnovnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem je zabilježen napad na radnika N.Č. i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, radilo se o vlasniku Draganu Neškoviću.

Utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza

Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka u javnosti negirao da je on napao radnika, međutim tokom istrage utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza da se radilo o Nešković, te je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv vlasnika benzinskih pumpi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.