TRAGOM JEDNE INFORMACIJE

Policijski bilten je s nekoliko šturih rečenica "prikrio" dramu neviđenih razmjera: Miris krvi iz Malog Luga

Policajci odlaze u stanicu, podnose izvještaj, a na kraju smjene odlaze kućama, sami sa svojom psihom…

Krvava drama u Malom Lugu. Facebook

30.10.2023

Ništa nije slutilo da će noć sa 7. na 8. mart ove godine biti tako krvava. Ali bukvalno. Poprilično mirnu noć u Policijskoj stanici Bihać razbio je zlokoban zvuk telefona.

- Halo, je li policija? Imam problema sa suprugom, molim Vas, možete li doći - uznemirenim i tišim glasom izgovorila je žena S. M. (54).

Žurno u automobil sjedaju momci iz interventne i upućuju se na lice mjesta. U porodičnu kuću u Malom Lugu. Zrakom je strujao zlokoban vjetar, a ugašena rasvjeta u ulici u kojoj se nalazi kuća nije slutila na dobro.

Puni iskustva, hrabri i spremni na svako iskušenje, dvojica policajaca prilaze kući. Kratko je osmatraju izvana i osluškuju ima li zvukova svađe i sukoba unutra. Ne čuje se ništa. Odlučuju se na ulazak.

Lomi ruke

I dok su njene prijateljice, komšinice razmišljale gdje će proslaviti 8. mart, Dan žena, supruga muškarca S. M. je lomila ruke u iščekivanju policije. Oni su njena jedina nada. U hodniku kuće drhteći je čula korake na kućnom pragu.

Nakon kratkog zvonjenja prestrašeno je otvorila vrata i ugledala dvojicu momaka u uniformama. Dobro je, stigli su, laknulo je nesretnoj ženi.

A onda šok koji ne bi inscenirao ni pisac najdramatičnijih sinopsisa... Kako su zakoračili u hodnik kuće, policajci su ugledali S. M. (54) kako drži veliki nož ispod svog grla. U prvi mah su pomislili da blefira, da ga neće povući, da će uspjeti da mu otmu nož iz ruku... I bi sigurno, ali đavo je bio brži od njih.

Nisu ni zaustili da kažu: "Neka, gospodine, uredu je, pola...", on je povukao nož i razrezao vlastiti grkljan! Zabezeknuti, pokušavaju da se dozovu i da odluče šta je jedino moguće uraditi.

Taj prizor šikljanja vrele krvi momci u plavom nikada neće zaboraviti. Ali tu tek drama počinje. Vriska, skika, zapomaganje. Ipak proradi racio i jedan od policajaca poskoči po peškir te ga prisloni uz prerezani vrat S. M. kako bi zaustavio ili makar malo ublažio krvarenje.

Njegovim rukama slijevala se krv u velikim količinama. Slijevala se i niz oštricu noža koji je čvrsto držao u svojoj ruci i ni po koju cijenu nije htio odbaciti nož.

U borbi s vlastitim demonima, S. M. nadljudskom snagom povlači nož na policajca koji mu pomaže i koji pokušava da oštri predmet oduzme od ranjenika. Ali avaj! S. M. ne da nož, drži ga takvom snagom da mu ga ni pomoću kliješta ne bi iščupali iz ruku. Ima jedan brutalan cilj – ubiti policajca!

Policajac se vješto izmiče i tu počinje borba. U pomoć mu priskače i kolega, događa se nešto što nikada u svojoj karijeri nisu vidjeli ni doživjeli, a vjerovatno ni neće. Došli su po rutinskoj prijavi porodičnog sukoba, na stotine su ih radili i svjedočili im. Posvađani supružnici su se znali izmiriti i policajcima skuhati kafu, kao da se nikada porječkali nisu. Stoga je sada šok još veći. Pokušavaju mu pomoći, a on umirući želi i njih za sobom povući u smrt.

Vukao ih u smrt

Borba ne prestaje. S. M. gubi velike količine krvi, ali ne pušta policajca i po svaku cijenu želi da mu oduzme život. Sreća da je izuzetno fizički spreman i uspio se iznijeti s abnormalnom snagom muškarca koji mu umire na rukama.

Dolazi i Hitna pomoć i konstatira smrt S. M. Izgubio je velike količine krvi, a obdukcija je pokazala da je grkljan u potpunosti prerezao. Sam sebi.

Jedan, naoko miran dan, pretvorio se u najkrvaviju dramu u njihovoj, raznim situacijama, bogatoj karijeri. Policajci odlaze u stanicu, podnose izvještaj, a na kraju smjene odlaze kućama. Sami sa svojom psihom. Moždane ćelije im bombarduju slike užasa. Krvave uniforme, ali to voda može oprati i odnijeti daleko. Ali kako saprati ono iz glave? Dok razmišljaju i vrte šta se dogodilo, a šta je tek sve moglo biti, peru svoje uniforme jer se trebaju osušiti sutra do druge smjene.

Sutra je novi dan i ko zna šta ih čeka. Ko zna kada će se dogoditi novi S. M. i prekid konekcije sa stvarnošću.

Miris krvi iz Malog Luga nikada neće zaboraviti.

Ovako su to mediji objavili

U bihaćkom naselju Mali Lug dogodio se tragičan događaj u kojem je 54-godišnji muškarac oduzeo sebi život.

Kako saznajemo iz Kantonalne bolnice u Bihaću, u ovu ustanovu je primljen muškarac inicijala M. S. (54) s vidnim povredama u predjelu vrata nastalim od noža. Ljekari su dali sve od sebe da ga spase, ali, nažalost, M. S. je već izgubio veću količinu krvi kada je dovezen u bolnicu te je na kraju konstatirana smrt. Kako saznajemo iz MUP-a USK, riječ je o samoubistvu, objavili su 7. marta skoro svi mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.