NIJE JOJ BILO SPASA

Potresne riječi rođaka ubijene Nizame: Na posljednju Nerminovu komandu koračala je sporo, čekajući sirene

Vidno potresen, Riad podsjeća i na Nizamine posljednje trenutke i njenu grčevitu borbu za život

Nizamu je Nermin krvnički ubio. Facebook

M. Z.

5.11.2023

Dva i po mjeseca prošlo je otkako je Nermin Sulejmanović u Gradačcu počinio trostruko ubistvo i ranio tri osobe.

Nije bilo propusta službenih lica

Prva žrtva bila je njegova bivša supruga Nizama Hećimović, čije je ubistvo i javno prenosio. Prva zajednička konferencija za medije nadležnih, koja je održana ove sedmice, nije zadovoljila javnost, jer je istaknuto da nije bilo propusta postupajućih službenih lica u ovom slučaju.

Nizamina porodica, prijatelji i građani ne smatraju tako, a u svojoj borbi da to i dokažu će, kažu, istrajati.

Porodica ubijene Nizame i dalje je bez odgovora na brojna pitanja. U odnosu na ono što su čuli od nadležnih, očekivali su mnogo više, ali su zbog nepovjerenja u sistem znali i da se ne mogu nadati drugačijem ishodu, kaže Nizamin rođak Riad Sendić za N1.

- Rečeno je da nije došlo do propusta u policiji i, nažalost, i moja porodica i ja smatramo to pogubnim za naše društvo. Jer, osim krivca, ubice Nermina, ispalo je sada da je Nizama kriva - razočaran je Sendić.

Drugim riječima, žrtva se izjednačava s ubicom.

Vidno potresen, Riad podsjeća i na Nizamine posljednje trenutke i njenu grčevitu borbu za život, očekujući zvuke policijske sirene, koje, nažalost, nije dočekala. Sve je moglo biti spriječeno i mnogo ranije, kaže, jer je nekoliko puta prijavljivala nasilničko ponašanje svog supruga.

Zadnji vagon

- Zadnji vagon tog voza bio je sami 11. avgusta, kada je policija pozvana na lice mjesta i kada su zakasnili. Da napomenem, na posljednju komandu koju je Nermin izdao Nizami ona je jako sporo koračala do njegovog automobila, prije nego što je odveo na tu lokaciju, da bi kupila sebi vremena. Očekivala je da će čuti sirene, da će vidjeti rotacije, ali, nažalost, do toga nije došlo - priča Nizamin rođak, piše Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.