IZVRŠEN PRETRES

Akcija "Klašnik" u Banjoj Luci: Oduzeto više od 1,5 kilogram amfetamina i oružje

Pronađena i falsifikovana lična karta

Droga zaplijenjena u akciji. PU Banja Luka

B. C.

6.11.2023

Dvije osobe iz Banje Luke čiji su inicijali D.K. i D.V. uhapšene su u policijskoj akciji "Klašnik" usmjerenoj na sprečavanje zloupotrebe droga u kojoj je oduzeto više od kilogram i po amfetamina i oružje, saopćeno je iz banjalučke Policijske uprave.

Pretres na tri lokacije

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva, izvršen je pretres na tri lokacije na području grada, kao i putničkog vozila.

Tom prilikom oduzeto je 1.626 grama amfetamina, puška M24, pištolj i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima.

Lica D.K. i D.V. uhapšena su u subotu, 4. novembra, a terete se za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne ili toplotne energije ili prirodnog gasa.

Nelegalni priključak na struju

Prilikom pretresa prostorija koje koristi lice D.K. utvrđeno je da je izvršeno priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno se trošila električna energija, navodi se u saopćenju.

Oduzeto oružje. PU Banja Luka

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv uhapšenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Akciju "Klašnik" sprovode Policijski službenici Policijske uprave Banjab Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.