POFALIĆI

Pojavila se vijest o pokušaju otmice dječaka ispred škole u Sarajevu: Evo šta kažu iz policije

Apelujemo na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana, poručila je Novalić

Policija izašla na teren. Avaz / Općina Novo Sarajevo

E. Ć.

7.11.2023

U sarajevskom naselju Pofalići danas se navodno desio pokušaj otmice tri dječaka ispred Osnovne škole.

Kako su naveli korisnici društvenih mreža, dva odrasla muškarca i žena romskog porijekla su bili u kombiju bijele boje sa crnom haubom.

Objava na društvenim mrežama. Screenshot

MUP Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu o pokušaju otmice dječaka ispred Osnovne škole Pofalići.

- Danas, 07.11.2023, oko 14:15 sati, na poziv direktorice Osnovne škole Pofalići, ulica Ivanjska, policijski službenici PU Novo Sarajevo su izašli na teren, u prostorije ove osnovne škole, gdje su zatekli odgovorno osoblje škole, te troje učenika u pratnji roditelja.

Tom prilikom, policijskim službenicima je saopćeno da se troje djece koja pohađaju peti razred ove škole, kretalo trotoarom ulice Drinska oko 13:00 sati, te kod skretanja u ulicu Pofalićka se na kolovozu nakratko zaustavilo motorno vozilo iz kojeg je izašla jedna ženska osoba, te se obratila djeci, nakon čega su se djeca trčećim korakom udaljila sa tog mjesta. Predmetna ženska osoba nije slijedila djecu.

Policijski službenici su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u cilju preventivnih mjera, izvršit će dodatne provjere ovih navoda.

Istovremeno apelujemo na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana Kantona Sarajevo - rekla je za portal "Avaza" portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.