OTAC DJEVOJČICE NADIN

Denis Smajlović nakon presude: Postoji li pravda za sve ili je to selektivno

Prihvatam presudu, ali tražim da budu procesuirani i ovi koji su doveli do ovoga, kazao je Smajlović

Amina i Denis Smajlović: Nezadovoljni presudom. B. Cerić

8.11.2023

Denis Smajlović, otac djevojčice Nadin, osuđen je u Općinskom sudu Sarajevo na dva mjeseca zatvora zbog napada na doktore koji nisu željeli liječiti njegovo dijete.

Nakon presude Općinskog suda u Sarajevu, Smajlović se obratio okupljenim medijima.

- Evo upravo sam osuđen i prihvatam presudu, ali tražim da budu procesuirani i ovi koji su doveli do ovoga.

To su pedijatri dr. Edo Hasanbegović i drugi koji su odbili liječenje i izmještanje moje kćerke Nadin. To su mnogo veća krivična djela nego ovo za koje sam ja osuđen. Zato pitam, da li postoji pravda za sve ili je ona selektivna - poručio je Nadin Smajlović.

Podsjetimo, Smajlović se našao na optuženičkoj klupi po optužbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da je ugrozio sigurnost prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefa Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u KCUS-u odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem. Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin. Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a, jer su odbili liječiti njihovu kćerku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.