AKCIJA "STAZA"

Trojica optuženih u Sky predmetu priznala krivicu: Krijumčarili veću količinu narkotika

Predložene su kazne od jedne do tri godine zatvora

Privedeni u akciji "Staza". Tužilaštvo BiH

B. C.

15.11.2023

U predmetu kodnog naziva “Staza” trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza Tužilaštva, u prisustvu advokata, u potpunosti su sporazumno priznali krivicu za kaznena djela povezana s organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Predložene kazne za optužene

Za optužene su u skladu sa sporazumnim priznanjem, predložene kazne:

1. Optuženi Rašević Milan, zv. “Mića”, rođen 1996. godine, iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

2. Optuženi Mijović Miljan, zv. ”Gluvi”, rođen 1985. godine, iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

3. Optuženi Miljanić Mišo, zv. ”Platina”, rođen 1986. godine, iz Trebinja, na kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci, novčanu kaznu od 10.000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su s ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane krminalne grupe, učestvovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazum proslijeđen Sudu BiH

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivice u predmetima s dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivicu su do sada priznala ukupno četvorica optuženih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.