ORGANIZIRANI KRIMINAL

Podignuta optužnica protiv dvije osobe za neovlašten promet oko 13 kilograma marihuane

Tužiteljica Tužiteljstva BiH podigla je optužnicu protiv Seada Kukuljca i Seada Muslića u vezi s neovlaštenim prometom droge

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je optužnicu potvrdio, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.. Fena

FENA

24.11.2023

Tužiteljica Tužiteljstva BiH podigla je optužnicu protiv Seada Kukuljca (rođenog 1974. godine u Sarajevu, državljanin BiH, ranije osuđivan od pravosudnih institucija Kraljevine Švedske), te Seada Muslića (rođenog 1966. godine u Sarajevu, državljanin BiH) u vezi s neovlaštenim prometom droge.

Optuženi Kukuljac se tereti da je organizirao skupinu radi međunarodne prodaje, prijenosa i isporuke opojne droge Cannabis Sativa, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te sa optuženim Muslićem kao pripadnikom skupine sudjelovao u preuzimanju veće količine opojne droge koja je prokrijumčarena sa područja Crne Gore na teritoriju BiH.

Opojna droga u količini od oko 12,7 kilograma otkrivena je i oduzeta od optuženih u policijskoj akciji na području Sarajeva, 20. maja ove godine.

Optuženi se terete da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Navode optužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem četiri vještaka, 19 svjedoka, kao i prilaganjem više desetina materijalnih dokaza.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je optužnicu potvrdio, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.