UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Velika policijska akcija Bosanskoj Gradišci: Otključavali skupa vozila i krali novac

Za drugim osumnjičenim je raspisana potraga

PU Bosanska Gradiška: Uhapšena jedna osoba. PU Bosanska Gradiška

N. H.

29.11.2023

U Bosanskoj Gradišci policija je realizovala operativnu akciju "CarGame"

Naime, policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji s Upravom kriminalističke policije, Policijskom upravom Banja Luka i Policijskom upravom Bijeljina realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “CarGame”.

Tom prilikom policijskoj stanici Bosanska Gradiška oštećeni su prijavili da je nepoznata osoba ili više njih iz putničkih automobila u vlasništvu oštećenih ukrali određenu količinu novca.

– Policija je operativnim radom na terenu došla do saznanja da su osobe inicijala P.B i D.R iz Bijeljine jučer na području Bosanske Gradiške počinili više krivičnih djela protiv imovine, tako što su korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene putničke automobile, te od istih ukrali određenu količinu novca – saopćeno je iz PU Gradiška.

Prema naredbi Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, obavljen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenim krivičnim djelima: novac, uređaj za otključavanje vozila (ometač), i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice P.B. iz Bijeljine lišeno je slobode, dok lice D.R., također iz Bijeljine, nije pronađeno te je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni okružni javni tužilac OJT Banja Luka, koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese Izvještaj OJT Banja Luka zbog počinjenih krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.