POGINUO VOZAČ KAMIONA

Po nalogu OJT Trebinje: Inspekcijski nadzor za tunele danas će izaći na mjesto nesreće kod Foče

Tužilaštvo je zatražilo i obdukciju tijela poginulog vozača, koja će biti obavljena danas u Univerzitetskoj bolnici Foča

Sa mjesta nesreće. Facebook

H. J. I.

29.11.2023

Inspekcijski nadzor za tunele izvršit će danas, prema nalogu Okružnog javnog tužilaštva iz Trebinja, pregled tunela na magistralnom putu Foča - Sarajevo, da bi utvrdio činjenično stanje na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač kamiona, rečeno je u Policijskoj upravi Foča.

Tužilaštvo je zatražilo i obdukciju tijela poginulog vozača, koja će biti obavljena danas u Univerzitetskoj bolnici Foča. 

Tridesetosmogodišnji vozač kamiona iz Dervente, čiji su inicijali S.M, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 14:30 sati u mjestu Sijerački Mlini, na području opštine Foča.

Do nesreće je došlo u tunelu usljed odrona kamena, koji je pao kroz prednje vjetrobransko staklo kamiona i nanio povrede koje su usmrtile vozača teretnog motornog vozila.

U saopćenju policije navedeno je da je na mjesto saobraćajne nesreće, zajedno s patrolom saobraćajne policije, odmah izašla dežurna ekipa Doma zdravlja Foča radi ukazivanja ljekarske pomoći, pri čemu je dežurni ljekar konstatovao da je povrijeđeno lice preminulo od zadobijenih povreda, prenosi Srna.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je izašao na mjesto nesreće i pod čijim su nadzorom policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča i inspektor kriminalističke policije izvršili uviđaj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.