NJEMAČKA

Sadija iz BiH se pojavio na sudu u Berlinu: Zbog 130 eura, narukvice i figurice pokušao ubiti staricu

Kada je spasilačka ekipa došla u stan, pronašli su je besvjesnom stanju, dehidriranu sa višestrukim prelomima

Sa suđenja. berliner-zeitung.de

S. S.

30.11.2023

Državljanin BiH Sadija R. (46) pojavio se na ročištu u Okružnom sudu u Berlinu pod optužbama za tešku krađu i pokušaj ubistva 89-godišnje žene u njenom stanu, piše Berliner Zeitung.

Kako se moglo čuti u sudnici, on je žrtvu poznavao jer je njegova bivša žena radila kao kućna pomoćnica kod ove starije Njemice.

O ozbiljnosti napada govori i činjenica da je starica dva dana bila životno ugrožena i nije se znalo da li će preživjeti.

Naime, on je 19. marta ove godine upao u stan starice, u berlinskoj četvrti Berlin - Veding. Odmah ju je bacio na krevet, zavezao i krpom joj začepio usta, kako ne bi mogla vikati. Kako stoji u optužnici, on je dobro znao da ovo može dovesti do smrti starije žene, posebno što su joj usta bila začepljena, što joj je otežavalo disanje. Pored navedenog, žena je imala i prelome ramena i rebara.

Kako se mogli čuti tokom ročišta, on je uspio ukrasti samo 130 eura, jednu srebrnu narukvicu i figurice od porcelana. Nakon toga je napustio stan, ostavivši ženu vezanu na krevetu.

Na njenu sreću, rodica je alarmirala policiju jer joj se 89-godišnjakinja nije javljala na telefon. Kada je spasilačka ekipa došla u stan, pronašli su je besvjesnom stanju, dehidriranu sa višestrukim prelomima. Narednih nekoliko dana bila je životno ugrožena.

Detaljnom istragom policija je uspjela da uđe u trag napadaču i uhapsila ga u maju mjesecu. Žrtva se danas nije pojavila u sudnici, a nastavak suđenja je zakazan za 4. decembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.