SUD ISTOČNO SARAJEVO

Osuđen dilerski par s Pala: Đorđe i Sara dobili ukupno godinu i pet mjeseci zatvora

Drogu prodavali ispred stana u kojem su boravili

Dileri odranije poznati policij. Facebook

20.12.2023

Postupajući prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je Đorđa Kuzmana na godinu zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Za isto djelo Sara Trobok je osuđena na pet mjeseci zatvora zbog pomaganja.

Prema optužnici, oni su 28. januara prošle godine na području općine Pale u stanu u kojem borave u ulici Gavrila Principa držali dvije vrećice droge, te paketić suhe zeljaste materije čijim vještačenjem je utvrđeno prisustvo psihotropne supstance tetrahidrokanabinol - koja je sastojak biljke konoplje Cannabis sativa.

Drogu sunabavljali od njima poznatih osoba iako su znali da se radi o opojnoj supstanci za čiju nabavku i držanje nemaju odobrenje nadležnog organa.

Drogu je Kuzman dalje prodavao njemu poznatim osobama, među kojima su K. B., Ć. J. i M. A., dok mu je u svemu tome svjesno pomagala Sara Trobok, koja bi, nakon što bi Đorđe Kuzman dogovorio količinu i cijenu, drogu predala K. B. 28. januara prošle godine ispred stana u kojem su boravili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.