LUKA BAR

Velika akcija policije u Crnoj Gori: Zaplijenjene cigarete vrijedne više od 1,6 miliona eura

Cigarete su kontejnerom dopremljene iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Zaplijenjene cigarete. UPC

H. J. I.

22.12.2023

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) danas su u Slobodnoj zoni Luka Bar zaplijenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 kutija. Sve cigarete su bez akciznih markica.

Cigarete su kontejnerom dopremljene iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a crnogorski carinici su spriječili da budu prokrijumčarene preko Luke Bar. 

Pronađena tri brenda cigareta

Vrijednost zaplijenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 eura.

U kontejneru su pronađena ukupno tri brenda cigareta: FM i Stella Defina i Stella Aqva.

Na osnovu analize podataka iz teretnice i analize rizika koju su sproveli službenici UPC i prikupljenih operativnih podataka, predložen je poseban nadzor ovog kontejnera, te su izvršene carinske operativne metode u smislu eventualnog otkrivanja krijumčarenja robe.

Kao primalac u teretnici navedena je firma Stefan Rex iz Zagreba, koja je na crnoj listi kod nelegalnog prometa duhana.

Kontrola tranzita

S obzirom da se u ovom postupku nije pojavio primalac da bi stavio robu u neki od carinskih postupaka, agent je obaviješten da će se danas pristupiti detaljnom carinskom pregledu, što je rezultiralo sprečavanjem krijumčarenja.

Uprava prihoda i carina će svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i prikupljanja dodatnih podataka o navedenoj pošiljci.

Antena M podsjeća da je odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno skladištenje duhanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar, što se u potpunosti poštuje, a tranzit se kontroliše u skladu sa važećim carinskim propisima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.