DUGO BIO U LEDENOJ VODI

Dječak koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Novog Pazara prebačen u Beograd: Zadobio teške povrede glave

Dječak i njegov otac su povrijeđeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se odgodila sinoć u petak, dok je njegova majka preminula

Spašavanje dječaka iz kanjona rijeke. RINA

N. H.

23.12.2023

Četverogodišnji dječak, koji je izvučen iz rijeke Ibar u blizini Tutina, prebačen je za Beograd. 

Dječak i njegov otac su povrijeđeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se odgodila sinoć oko 19:30 sati, dok je dječakova majka, koja je bila bila trudna, preminula. 

Kako prenosi Kurir, dječak je u teškom stanju transportovan za Beograd, dok je otac stabilno i o njemu vode računa u Općoj bolnici u Novom Pazaru. 

Dr. Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Općoj bolnici Novi Pazar, rekao je da je dijete sinoć kod njih dovezeno bez svijesti.

- Povređeno je dijete starosti četiri godine koje je zadobilo tešku povredu glave. Polomljene su kosti lobanje i lica. Bio je u stanju hipotermije, jer je dugo bio u ledenoj rijeci. Ima povrede mozga, urađen je CT glave, a zbog teškog stanja on je transportovan u Beograd na Neurohiruško odjeljenje - rekao je dr Hajrović i dodao da je otac mališana u stabilnom stanju.

- On ima prelom rebara od prvog do sedmog, izliv krvi u pluća, dreniran je i briga o njemu se vodi u Općoj bolnici Novi Pazar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.