NASELJE DOLJAČA

Detalji drame u Zenici: Šmajserom ranio druga (16) u kičmu, bore mu se za život

Već je na Urgentnom bloku zeničke bolnice pao u šok, a prethodno nije osjećao noge, zbog čega je hitno prebačen za Sarajevo

On je zadobio teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. Facebook

H. J. I.

28.12.2023

Maloljetni dječak (16) životno je ugrožen nakon što je sinoć njegov drug u kući u naselju Dolača kod Zenice ispalio hitac iz puške šmajser.

Igrao se s puškom

Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), incident se dogodio u odsutnosti roditelja 16-godišnjeg dječaka.

- Prema prvim informacijama, sin od vlasnika kuće, malodobni dječak, igrajući se s puškom, koju je, navodno, ranije u toku dana pronašao, slučajno je opalio jedan hitac u zid koji se rikošetom odbio i pogodio druga u predjelu leđa - kažu iz policije za “Avaz”.

Povrijeđeni 16-godišnjak vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći, međutim, zbog teškog zdravstvenog stanja hitno je prevezen u Sarajevo.

Izgubio mnogo krvi

- On je zadobio teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed čega je prevezen na UKC Sarajevo - kažu iz policije.

Ističu da će uviđajnim radnjama biti rasvijetljene sve okolnosti ovog nesvakidašnjeg incidenta.

Naime, metak je dječaka pogodio u kičmu, a usljed ranjavanja izgubio je mnogo krvi. Već je na Urgentnom bloku zeničke bolnice pao u šok, a prethodno nije osjećao noge, zbog čega je hitno prebačen za Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.