ZLOČIN

Ubila muža pa ga s djecom isjekla na komade: Ljiljana je prva žena u Srbiji kojoj prijeti doživotna robija

Policija je uhapsila majku i kćerku odmah, a sina nekoliko dana kasnije na graničnom prijelazu Horgoš

Kuća u kojoj je ubijen Steva. Telegraf.rs

Z. K.

30.12.2023

Ljiljani J. (56) iz Požarevca protiv koje je podignuta optužnica za teško ubistvo supruga Steve A. (56) prijeti doživotna kazna zatvora, i ukoliko je dobije, ona će biti žena u Srbiji koja je osuđena na najstrožu kaznu.

Podignute optužnice

Optužnica je podignita i protiv Stevine kćerke i sina koji će odgovarati za pomaganje.

Podsjetimo, sve troje su bili na vještačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici i utvrđeno je da su bili uračunljivi u trenutku izvršenja zločina. Stevan je ubijen na spavanju hicem iz pištolja.

- Sumnja se da su ga zatim na krevetu električnim cirkularom isjekli bivša supruga i djeca. Dijelove tijela su spakovali u kese, pa ih u kolima žrtve odvezli 60 kilometara dalje i razbacali po šumi - kaže naš izvor.

Policija je uhapsila majku i kćerku odmah, a sina nekoliko dana kasnije na graničnom prijelazu Horgoš.

Komšije i rođaci Steve A. iz Suvog Dola kažu da je u pitanju bio jako vrijedan čovjek koji je već dug niz godina živi i radi u Beču na poslovima na građevini i oko uvođenja centralnog grejanja. Tamo su živjeli i bivša supruga i djeca koja su tamo i rođeni.

Kako za Telegraf.rs kaže njihov prvi komšija, zbog nerazjašnjenih okolnosti morali su da se vrate u Srbiju. On navodi da za dvije godine, koliko su žena i djeca u kući Stevinog oca, sa komšijama nisu progovorili dvije riječi.

- Šta oni rade, od čega žive sam Bog zna. Oni izlaze isključivo iz kuće noću poslije osam oko devet sati. Toliko su čudni. On je bio vrijedan i radan čovjek. 

Razveden je, ali je bivšoj ženi ipak dozvolio da živi u kući njegovog oca još od korone. Šta ih je to navelo da ga tako mučki ubiju... Za nas je to katastrofa - priča prvi komšija, koji ne može da povjeruje da su i djeca bila saučesnici u monstruoznom zločinu.

Bio ljut

Njegove tvrdnje potvrđuje i mještanka tog sela, koja također živi u komšiluku, a sa pokojnim Stevom bila u jako dobrim odnosima. Razgovarali su prošlog vikenda, kada je došao iz Austrije.

On mi je pobratim od djetinjstva. To je jedan takav čovjek, vrijedan, ljudina prava, za razliku od bivše žene i djece koja mi nisu nikada djelovala kako treba. Ovo se desilo prije sedam dana. 

Negdje u ponedeljak, čini mi se. Bio je jako ljut kad je došao iz Beča, jer od korova u dvorištu nije moglo da se uđe, a smrad se širio iz kuće. Oni ništa nisu radili i održavali. Otišao je kod svog rođaka Neše i zamolio ga da dođe da mu pomogne da pokosi i da srede plac. Sve ispred i oko kuće smo mi komšije očistili, oni nisu mrdnuli prstom - priča komšinica.

Kako ističe, Neša mu je obećao da će da dođe, a kada je pokušao da pozove Stevu, on je bio nedostupan. Otišao je u kuću u kojoj je bila njegova bivša supruga sa djecom, a oni su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo.

- Nešto su petljali da je morao nekuda da ode, naprasno, i bilo mu je sumnjivo pa je prijavio sve policiji. Tako je sve krenulo da se odmotava. Mislim da su bili u sekti. U ovu kuću su došli 2020. godine i ni sa kim nisu progovarali. Kada je policija došla, bilo je četiri inspektora- kaže komšinica.

Tijelo pronađeno u šumarku

Prema još nepotvrđenim informacijama do kojih je Telegraf.rs došao u Kučevu, mještani kažu da je tijelo Steve A. pronađeno u šumarku na dionici puta Kučevo - Petrovac na Mlavi kod sela Kučajna, gdje je u toku rekonstrukcija alternativnog puta. Radnik preduzeća za puteve rovokopačem je pronašao tijelo nesretnog čovjeka.

Mještani sela Vlaški Do koji kažu da ne pamte da se ovako nešto ikada dogodilo, mišljenja su da je pozadina iza svega strašna i da se radi o sekti jer, kako kažu, majka i djeca su svako veče izlazili iz kuće poslije 20 sati i dolazili pred zoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.