KOD PRIJEDORA

Pronađeno oproštajno pismo: Ubio majku i sestru pa sebe

Njih troje najavili šta će učiniti te šta ih je navelo na taj očajnički korak

Policija na mjesti tragedije. Nezavisne novine

Z. K.

31.12.2023

Nezapamćena tragedija potresla je Dobrljin kod Prijedora u kojem su pronađena tijela dvije ženske osobe, te muškarca koji je podlegao u bolnici. Istragom je utvrđeno da se radi o dvostrukom ubistvu i samoubistvu.

Zajednička odluka

Radi se o članovima jedne porodice - majki, sestri i bratu koji su, prema preliminarnim rezultatima istrage, zajednički odlučili da prekinu svoje živote, prenosi ATV. Na to ukazuje oproštajno pismo koje je pronađeno tokom uviđaja, a u kojem su njih troje najavili šta će učiniti, te šta ih je navelo na taj očajnički korak.

Razlog za to je teška životna priča i tragedija koja je ovu porodicu zadesila u maju ove godine kada su zbog leukemije ostali bez najmlađeg člana porodice... Sa tim gubitkom porodica nije mogla da se nosi, zbog čega su odlučili da prekinu svoje živote. To su učinili tako što je brat pištoljem ubio majku i sestru, a potom sebi oduzeo život, što su i u pismu najavili.

Teške povrede

Iz PU Prijedor je saopćeno da su Dobrljinu pronašli dva ženska tijela Z. Z. i Lj. K. te muškarca Ž. Z. koji je imao teške tjelesne povrede nastale djelovanjem vatrenog oružja, a koji je preminuo tokom transporta do bolnice.

- Uviđajem na licu mjesta kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor utvrđeno je da se radi o ubistvu i samoubistvu - navode u PU Prijedor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.