KOD PRIJEDORA

Jezivi detalji dvostrukog ubistva i samoubistva: Pripremili tri kovčega i novac za sahranu

Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane, otkriva izvor blizak istrazi

Policija ispred kuće. atvbl.rs

Z. K.

31.12.2023

Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Dobrljinu kod Prijedora bilo je isplanirano do najsitnijih detalja, a porodica je nekoliko dana prije tragedije naručila tri kovčega za sahranu, koji su pronađeni na njihovom imanju.

Sedam pisama

Naime, Z.Z., njena kćerka Lj.K. i sin Ž.Z. zajednički su odlučili da prekinu svoje živote, tako što je sin ubio majku i sestru, a potom sebi oduzeo život. Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula 34-godišnja kćerka od Lj.K.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez, dok su ostala pisma bila namijenjena njima bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smjernice.

- U pismima su naveli ko će ih i gdje sahraniti… Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane - otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća koje je potrebno odnijeti na grob preminule 34-godišnjakinje, na tačno određen datum. Jedno od pisama namijenili su i njenom momku.

- Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako… Napisali su čak da će neposredno prije tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odjeću… Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli - pojašnjava izvor iz istrage.

Ovaj tragični slučaj šokirao je sve istražioce, jer ni oni najiskuniji ništa slično nisu vidjeli u svojim karijerama… Iznenadili su ih i detalji na koje je ova porodica obraćala pažnju prije tragičnog čina.

Ništa nije slutilo na tragediju

- Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata - otkriva izvor iz istrage.

Komšija ove porodice M.V. rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

- Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta vidio i čuo. Zanimalo ih je da li se ova porodica nekome povjerila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine - rekao je M.V., navodeći da je pomagao u iznošenju tijela koja su zatečena na krevetu u kući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.