UGROŽENA ISTRAGA

Šta se dešava u KPZ-u Vojkovići: Sudski policajac razgovarao sa pritvorenim Osmicom, protiv njega i komandira smjene pokrenut disciplinski postupak, ispitala ih SIPA

Ovaj sudski policajac, bez znanja nadležnih, ušao je u pritvorsku ćeliju i zadržao se određeni period sa Mehmedagićem

Prošle sedmice sudski policajac ušao je u zatvorsku ćeliju uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice. Avaz

Miralem  Aščić

1.1.2024

Uprava državnog zatvora u Vojkovićima pokrenula je disciplinski postupak protiv jednog sudskog policajca zbog sumnje da je počinio teži disciplinski prekršaj, saznaje portal "Avaza". 

Naime, prošle sedmice sudski policajac ušao je u zatvorsku ćeliju uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e koji je pritvoren prije 15 dana odlukom Suda BiH u aferi "Prisluškivanje". 

Ovaj sudski policajac, bez znanja nadležnih, ušao je u pritvorsku ćeliju i zadržao se određeni period sa Mehmedagićem. 

Prema informacijama "Avaza" o svemu je obaviještena SIPA koja je sa ovim zatvorenikom obavila i razgovor. Utvrđuje se da li je uhapšeni Mehmedagić na ovaj način ugrozio istragu. 

Po zakonu, jedini koji je nadležan da odobri sudskim policajcima razgovor sa pritvorenikom je postupajući sudija Suda BiH.

Sada ovog policajca očekuje disciplinski postupak kako bi bilo utvrđeno da li ga je neko instruirao da na bilo koji način pokuša pomoći Osmici u prenošenju određenih informacija. 

Saznajemo da je suspendovan i komandir smjene, protiv kojeg je također pokrenut disciplinski postupak. Obojicu je ispitala SIPA. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.