TRI OSOBE POGINULE

Video / Objavljen snimak s mjesta nesreće na autoputu kod Karlovca

Direktor Opće bolnice Ogulin dr. Davor Vukelja za 24sata je rekao da su u njegovoj bolnici dvije osobe u kritičnom stanju

Sa mjesta nesreće. Index.hr

H. J. I.

6.1.2024

Tri su osobe poginule u saobraćajnoj nesreći koja se noćas u 1:40 dogodila na autoputu Karlovac – Rijeka, između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri.

Prema neslužbenim informacijama, u nesreći je poginuo bračni par iz Rijeke, dok je njihov 16-godišnji sin povrijeđen. Život je navodno izgubio i krijumčar migrantima, dok su migranti povrijeđeni. Policija još uvijek nije potvrdila ove informacije.

Direktor Opće bolnice Ogulin dr. Davor Vukelja za 24sata je rekao da su u njegovoj bolnici dvije osobe u kritičnom stanju, kaže da se vjerovatno radi o Sirijcima. Rođeni su 1995. i 1996. godine.

Snimak s mjesta nesreće

Radio Mrežnica je objavio snimku koja je nastala nedugo nakon nesreće.

Terenac prešao preko ograde 

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila, rekla je državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović za HTV.

- Uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autoputem iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu, najprije je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila.

Potom je prešao centralni dio cijele autoputa i vozilom prešao na suprotnu traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je u bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi - kazala je Magdić Bižanović.

- Ovaj dio uviđaja je završen, a dalje se nastavljaju u saradnji sa službenicima PU karlovačke, radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nesreće, posebno okolnosti utvrđivanja identiteta svih osoba koje su se nalazile u vozilu mađarskih registracijskih oznaka - dodala je.

Nije mogla potvrditi je li tačno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.