TUŽILAŠTVO BANJA LUKA

Zatraženo određivanje pritvora Stefanu Glaviću koji je ranio komšiju

Postoji opasnost da će ometati istragu

Privođenje osumnjičenog u Tužilaštvo. Srpska.info

B. C.

10.1.2024

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Stefana Glavića (28) iz Banje Luke, uputio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjoj Luci, za određivanjem mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZRS, u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz OJT Banja Luka.

 Ispalio više hitaca 

Osumnjičeno lice je dana 09.01.2024.godine, oko 01:00 sati, u Banjoj Luci, u mjestu Ljubačevo, zaseok Eraci, nakon kraće verbalne rasprave sa oštećenim V.D., upotrebom vatrenog oružja pištolja ispalio više hitaca u pravcu oštećenog, uslijed čega je oštećeni zadobio tjelesne povrede. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje čije nabavljanje je građanima dozvoljeno, a za koje nema oružani list, odnosno, dozvolu za držanje oružja.

Naročite okolnosti

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak te iz razloga naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.