VRHOVNI SUD RS

Ukinuta presuda za ubistvo biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja

Predmet vraćen sudu u Banjoj Luci na ponovno suđenje

Detalj s jednog od ranijih pretresa. Glas Srpske

B. C. / Nezavisne novine

23.1.2024

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića, te je predmet vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banja Luci, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" u Vrhovnom sudu RS.

Uvažene žalbe

 Uvažene su žalbe Republičkog javnog tužilaštva i odbrane optuženih, te je ukinuta presuda i predmet vraćen na novo suđenje.

Podsjećamo, u ovom slučaju Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić prvostepenom presudom banjalučkog Okružnog suda osuđeni su na 60 godina zatvora zbog tog ubistva i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

Đukanović je tada dobio 40, a Rodoljub Gajić koji je bio Krunićev radnik i čuvao mu porodicu osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi zbog nedostataka dokaza.

Izrešetani u Glamočanima

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva.

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema toj ukinutoj presudi Đukanović i Kovačević su kobnog dana ispalili iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića. Tom prilikom ranjen je vozač džipa Ilić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.