POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Odgođeno suđenje u Sarajevu: Amel Sejfović štrajkuje glađu u zeničkom zatvoru

Svi parametri su mu uredu, kaže direktor Rusmir Isak

Amel Sejfović na jednom od ranijih pretresa. Avaz

24.1.2024

Redakciji „Dnevnog vaza“ obratila se Amila Sejfović, supruga Amela Sejfovića, s tvrdnjom da on od Nove godine štrajkuje glađu u KPZ Zenica te da ona nema podataka šta se s njim dešava, jer danas nije doveden na glavni pretres u Kantonalni sud Sarajevo, gdje mu se sudi zbog bijega iz sarajevskog zatvora.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmur Isak potvrdio je za portal „Avaza“ da je Amel Sejfović koji u Zenici izdržava kaznu od 14 godina zbog pljačke banke, najavio da je započeo štrajk glađu.

- Najavio je da štrajkuje glađu i mi nakon 72 sata poduzimamo mjere da mu mjerimo parametre. Od početka nam nije dozvolio da mu mjerimo sve parametre i sada je već dozvolio. Svi parametri su mu uredu, nema povišen krvni pritisak, a naš doktor radi predostrožnosti nije dozvolio da danas ide na sud. 

Rusmir Isak: Prate se parametri. Avaz

- Odgodio je to, dok se ne steknu zdravstveni uslovi i kada prekine štrajk koji je najavio. Nije mi poznat razlog štrajka, dobio je sve što je tražio, dobio je više telefonskih poziva, pojačanu hranu, a imao je i slobodne posjete sa suprugom prije par dana. Odobreno mu je sve ono za šta se nama obratio i što je u skladu sa zakonskim mogućnostima - kazao je direktor Isak za portal „Avaza“.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.