FILMSKE SCENE

Muškarac (36) presreo dva taksi vozila i oteo im novac

Tom licu na teret se stavljaju krivična djela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Policija uhapsila razbojnika. MUP RS

S. S.

25.1.2024

Policija je za svega nekoliko sati uhapsila razbojnika koji je na putu Bosanski Brod-Odžak, u mjestu Donji Klakar zajedno sa još dvije osobe presreo dva taksi automobila i oteo oko 300 eura od vozača, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nezvanično se saznaje da je uhapšen Dervenćanin Milan Strinić (36), koji je, vozeći Golf 6, presreo dva taksi vozila iz Banje Luke te je od vozača oteo novac.

Izvor blizak istrazi je rekao da je dokazi ukazuju da je osumnjičeni pretekao vozila te stao ispred njih i kada su se zaustavili on im je prišao i prijeteći pištoljem oteo pare te pobjegao. Pojasnio je da je osumnjičeni otkriven operativnim radom policije između ostalog na osnovu opisa vozila kojim je upravljao. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, razbojništvo je počinjeno utorak uvečer, a uhapšeni je osumnjičen da je počinio razbojništvo.

- Policijskoj stanici Brod 22. januara oko 22,25 sati prijavljeno je da su presretnuta dva vozila koja su se kretala magistralnim putem Brod-Odžak, u mjestu Donji Klakar od strane nepoznatih lica koja su uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem uzela novac od oštećenih lica - navedeno je u saopćenju.

Dodali su da su pretresom M.S. kao i vozila i lokacija koje koristi na području Derventa pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo i ručna bomba.

- Pretres je urađen na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, a osumnjičeno lice M.S. će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Tom licu na teret se stavljaju krivična djela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - stoji u policijskom saopćenju.

Uhapšeni Strinić je poznat po činjenju krivičnih djela i privođen je zbog teških krađa, ali i izazivanju opšte opasnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.