U CENTRU GRADA

Brčaku pritvor zbog pucnjave: Teško je ranio poznanika nakon kraće rasprave

Pritvor mu je određen usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna

Sa mjesta pucnjave. E-brčko.net

E. Ć.

30.1.2024

P. Janjić provest će mjesec u pritvoru jer je osumnjičen da je 24. januara u centru Brčkog ranio osobu. 

On je hicima iz pištolja nanio jednoj osobi više prostrelnih rana, a pritvor mu je određen usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Prostrelne rane nogu

- Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno provode istragu protiv Janjića zbog sumnje da je 24. januara, оkо 19:15 sati, u ulici Bosne Srebrene, muškarcu O. P. hicima iz pištolja nanio prostrelne rane nogu, pogodivši ga više puta u predjelu koljena. 

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, pošto je O. P. ispred Vatrogasnog doma parkirao vozilo VW Kedi, Janjić je s mjesta suvozača, nakon kraće rasprave, izvadio pištolj koji je neovlašteno držao kod sebe i ispalio jedan hitac u pravcu desne natkoljenice oštećenog - naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Kako je rečeno, sumnja se da je on izašao iz vozila, prišao vozačevim vratima te pošto je i O. P. izašao napolje, ponovo mu ispalio hitac u pravcu istog dijela tijela, nanijevši mu još jednu prostrelnu ranu.

Ispalio još dva hica

- Nakon što je teško povrijeđeni O. P. sjeo na kolovoz pored zadnjeg dijela vozila, osumnjičeni je ispalio još dva hica u predjelu donjih ekstremiteta oštećenog, nanijevši mu prostrelnu ranu, ovaj put sa stražnje strane lijeve potkoljenice. Kako se zaključuje u naredbi, Janjić se poslije toga nakratko odmakao od O. P, a potom se vratio i uz pogrdne riječi uperio pištolj u pravcu povrijeđenog, a zatim se udaljio s lica mjesta - saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Inače, Janjić je uhapšen istog dana, a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u Policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.