POLICIJA OBJAVILA SNIMAK

Ovako su pohapšeni osumnjičeni za ubistvo navijača (23) u Borči, mlađi ima samo 17 godina

Unaprijed dogovoren obračun

Hapšenje ubica. MUP Srbije

B. C. / Kurir

4.2.2024

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Beogradu uhapsili su B. B. (23) i 17-godišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo.

Oni se sumnjiče da su u Borči, 1. februara, oštrim predmetom povrijedili dvadesettrogodišnjeg muškarca koji je, od zadobijenih povreda, preminuo na licu mjesta.

Nasmrt izboli muškarca

- B. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, bit će sproveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, dok je osumnjičeni maloljetnik sproveden u Viši sud u Beogradu, Odeljenje za maloljetnike - saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Prema pisanju Kurira, Jovan Milovanović (23) nasmrt je izboden u beogradskom naselju Borča dok je njegov prijatelj Bora J. (23) povrijeđen u unaprijed organizovanom sastanku sa napadačem.

Prema riječima očevidaca, mladići su se sastali i počeli sa svađom, a onda je napadač izvadio nož i nasrnuo na nesretnog Milovanovića. Iako su pokušali da pobjegnu, napadač je uspio nasmrt da izbode Milovanovića, dok je njegovog druga Boru ranio.

Pronađen nož i palica

Pokušaji reanimacije nesrećnog mladića bili su neuspješni.

U međuvremenu, policija je pronašla nož i bejzbol palicu u vozilu koje su ova dva momka koristili prije napada.

Ubijeni mladić je poznat policiji odranije zbog nedozvoljenih supstanci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.