DRAMA NA GRANICI

Kamiondžija i vozač kombija iz BiH uhapšeni u Hrvatskoj: Krijumčarili ljude

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku

Kamiondžija probio rampu (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta). Avaz

Z. K.

5.2.2024

Bh. državljanin (26) je, u noćnim satima 3. februara, upravljajući teretnim vozilom bez registarskih oznaka, krećući se iz BiH prema Republici Hrvatskoj, izbjegavajući graničnu kontrolu probio rampu na graničnom prijelazu te se udaljio. Policijski službenici zaustavili su ga na području Slunja.

Bez zaustavljanja

Ubrzo nakon toga je i 19-godišnji bh. državljanin, upravljajući kombi vozilom bh. nacionalnih oznaka, krećući se iz BiH prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na istom graničnom prijelazu ušao u Republiku Hrvatsku.

Tom prilikom je na graničnom prijelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen, piše GP Maljevac.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave su podnijete nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane.

Kaznena prijava

Protiv 26-godišnjaka podnijeta je i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari te je prema njemu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Protiv 19-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.