OBAVLJEN UVIĐAJ

Nesreća na sarajevskoj zaobilaznici: Teško povrijeđeni pješak završio na Klinici za neurohirurgiju

Fiat udario u Škodu koja je oborila 55-godišnjaka

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

7.2.2024

U Sarajevu se jučer dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen pješak. Nesreća se desila u 17:50 sati na kolovozu zapadnog prilaza gradu "Sarajevska zaobilaznica“, područje općine Novi Grad Sarajevo.

Udarili u zaštitnu metalnu ogradu

- Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela putničkog motornog vozila Fiat Stilo, kojim je upravljao K.Š., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, u zadnji dio zaustavljenog putničkog motornog vozila Škoda Fabia, kojim je upravljao N.K., rođen 1963. godine, nastanjen u Sarajevu, usljed čega dolazi do potiskivanja vozila Škoda Fabia i udara u pješaka P.M., rođen 1969. godine, dok navedena vozila skreću u desnu stranu van kolovoza i udaraju u zaštitnu metalnu ogradu - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.  

Teške tjelesne povrede zadobio je 55-godišnjak, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC-a u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Vozači lakše povrijeđeni

Lakše tjelesne povrede zadobili su vozači, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni na kućno liječenje. 

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode - navode iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.