TUTIN

Fatalna Rijalda namamila žrtvu: Saučesnica u ubistvu bila u vezi sa Nusretom (28), živjela jedno vrijeme u Sarajevu

Oba osumnjičena su trenutno pod istragom, a policija detaljno ispituje okolnosti koje su dovele do Destanovićeve smrti

Fatalna Rijalda namamila žrtvu. Sandžakdanas

H. J. I.

11.2.2024

U Tutinu je pronađeno tijelo Nusreta Destanovića, što je pokrenulo istragu koja je brzo privukla pažnju javnosti zbog složenih okolnosti koje okružuju njegovu smrt. Prema izvorima bliskim istrazi, Destanović je pronađen mrtav u bunaru, a preliminarna istraga sugeriše mogući zločin iz strasti kao motiv.

Glavni osumjičeni

Glavni osumnjičeni za ovaj zločin su Rijalda Haci i njen bivši suprug Sead Ahmetović. Izvještaji ukazuju na to da je Destanović bio u povremenom kontaktu s Rijaldom Haci, što je navodno izazvalo ljubomoru kod Seada, koji je bio njen bivši suprug. Oba osumnjičena su trenutno pod istragom, a policija detaljno ispituje okolnosti koje su dovele do Destanovićeve smrti.

Rijalda Haci i Sead živjeli su zajedno u Sarajevu prije nego što su se razveli, nakon čega se Rijalda sa dvoje djece preselila nazad u selo Bioc na Pešteru. 

Jedno dijete ima zdravstvene probleme

Jedno od njene djece ima zdravstvenih problema, što je dodatno otežalo njenu situaciju. Lokalna zajednica i dobri ljudi pomogli su Rijaldi da se nastani, izgradivši joj dvije sobe sa hodnikom.

Istraga još uvijek pokušava da utvrdi motive i precizne okolnosti koje su doveli do ovog tragičnog događaja, kao i ulogu koju su osumnjičeni imali u smrti Nusreta Destanovića. Lokalne vlasti i policija apeluju na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave i doprinesu rasvjetljavanju ovog slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.