OBAVLJEN UVIĐAJ

Potvrđeno za "Avaz": Policajka Majda Ramić se ubila iz službenog pištolja

Ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno bilo koje krivično djelo

Ramić: Tragična smrt. Facebook

Meliha Smajkic

11.2.2024

Nakon što je jutros obznanjeno da je policijska službenica, pripadnica PS Jablanica, PU Konjic, Majda Ramić (42) izvršila samoubistvo ispred svoje porodične kuće u Jablanici, to je potvrđeno i uviđajnim radnjama.

Uviđajem na licu mjesta je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona-Područnog ureda Konjic.

Tako je obavljenim uviđajem, kako nam je rečeno iz Tužilaštva HNK, te prema do sada prikupljenim materijalnim tragovima i obavljenim razgovorima nedvojbeno utvrđeno da u konkretnom slučaju ne postoje osnovi sumnje o tome da je počinjeno bilo koje krivično djelo.

- Radi se o suicidu koji je izvršila M.R. (1982), pripadnica Policijske stanice Jablanica pucnjem iz vatrenog oružja. Možemo potvrditi da je suicid izvršen službenim pištoljem. Također, poduzimaju se sve aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja - potvrdili su za portal "Avaza" iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, policija je o ovom tragičnom događaju obaviještena jutros u 8:05 sati. Kako nam je rečeno, nesretna djevojka je izvršila samoubistvo pucajući sebi u glavu iz pištolja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.