KO JE ZAKAZAO

Portparolka MUP-a KS za "Avaz": Sud još nije dostavio akt kojim je Benjaminu Spahoviću izrečena zabrana upravljanja vozilom

Nije zatečen na adresi, kazna od 340 KM za druge prekršaje bit će mu uručena poštom

Spahovic koristio mobitel za vrijeme vožnje. Facebook

13.2.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal „Avaza“ saopćeno je da će Benjaminu Spahoviću koji je nakon izlaska iz zatvora upravljao automobilom te potom napravio niz prekršaja, prekršajni nalog biti uručen poštom, jer nije zatečen na adresi stanovanja.

Iz policije je nam je također saopćeno da im do sada nijedan sud nije dostavio akt o mjeri zabrane upravljanja vozilom.

Prekršajni nalog

- Izvršenim uvidom u Centralnu evidenciju vozača ”Pregled zabrana za matični broj” utvrđeno je da lice Benjamin Spahović nema aktivnu izrečenu zaštitnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom. Izvršenim provjerama u Sektoru za građanska stanja Stari Grad, gdje se vozač Benjamin Spahović vodi u evidenciji vozača, utvrđeno je da isti nema izrečenu zaštitnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom. Zaključno, utvrđeno je da MUP-u KS od strane bilo kojeg suda nije dostavljen akt kojim se imenovanom izriče zabrana upravljanja motornim vozilom - saopćila je za "Avaz" Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

- Nadalje, imenovanom je izdat prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja, dana 12.02.2024. godine, iz člana 130. stav 4., člana 64. stav 1., člana 33. stav 1. i člana 34. stav 1. ZOOBS-a na putevima u BiH s novačnom kaznom od 340 KM i kaznenim bodovima, koji će istom biti uručen putem pošte (nije zatečen na adresi) - navela je odgovoru.

Objavljen videosnimak

Na videosnimku koji je objavio Spahović, vidi se da pretiče preko pune linije te koristi mobitel u toku vožnje. 

Podsjećamo, Benjamin Spahović je, vozeći automobil Porsche brzinom od 75 kilometara na sat, udario maloljetnog Orhana Tanovića, sina oskarovca Danisa Tanovića, nanijevši mu povrede opasne po život.

Nesreća se dogodila 11. februara 2022. godine, u ulici Hamdije Kreševljakovića, nedaleko od mosta Drvenija u Sarajevu.

Tada je Spahović dobio zatvorsku kaznu od dvije godine te trogodišnju kaznu upravljanja motornim vozilom, zbog čega je morao vratiti vozačku dozvolu.

Pitanje je ko je zakazao u lancu pa mjera zabrane upravljanja vozilom, očito, nije još stupila na snagu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.