POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Admiru Lekiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca

Dva puta pretukao djevojku i zapalio automobil

Lekić ranije osuđivan. Avaz

S. S.

13.2.2024

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu je za naredna dva mjeseca produžio pritvor Admiru Lekiću, rečeno je za “Avaz” iz Tužilaštva KS.

- Pritvor može trajati do 13. aprila 2024. godine ili do nove odluke suda - kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Opasnost od ponavljanja

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Lekić je osumnjičen za izazivanje opće opasnosti te nanošenje teških tjelesnih povreda 24. decembra 2023. i 13. januara ove godine na štetu djevojke koju je pretukao.

Inače, Lekić se dovodi u vezu s paljevinom automobila Passat, koji je gorio 14. januara na Trgu Barcelone, u sarajevskom naselju Mojmilo.

Požar se proširio i na drugo vozilo, koje je znatno oštećeno. Kako je za „Avaz“ potvrđeno, Lekić je 13. januara u Starom Gradu oko 23:30 sati ponovo fizički napao bivšu djevojku, koju je brutalno pretukao 24. decembra 2023. na Obali Kulina bana, kod mosta u blizini Careve džamije.

Prijavljen napad

Djevojka je, nakon napada 13. januara, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Nekoliko sati nakon što je pretučena 13. januara, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca A. H.

Lekić je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.