ODBACIO JE U OGRADU

Teška saobraćajna nesreća u Puli: Mladić (18) pokosio pješakinju

U Golfu su povrijeđeni vozač i suvozač, dok, prema prvim informacijama, vozač Punta nije povrijeđen

Sa lica mjesta. Sasa Miljevic / Pixsell

H. J. I.

14.2.2024

U Zagrebačkoj ulici u Puli večeras se dogodila teška saobraćajna nesreća, na terenu su policija i vatrogasna vozila. Ima povrijeđenih.

Prema neslužbenim informacijama s mjesta događaja, do nesreće je došlo kada se vozač sivog Fiat Punta pulske registracije neoprezno uključivao u saobraćaj s autobusnog ugibališta kod fast fooda i ušao u putanju bijelom Golfu kojim je Zagrebačkom ulicom upravljao osamnaestogodišnjak.

Odbacio pješakinju u žičanu ogradu

U kritičnom trenutku Golf je zakačio Punto, odbio se i u punoj brzini zabio u zidić ispod parkinga te pritom pokupio pješakinju koja je bila na nogostupu uz samu cestu, piše Glas Istre.

Pješakinja je od siline udarca odbačena u žičanu ogradu te su ju morali izvlačiti vatrogasci. U Golfu su povrijeđeni vozač i suvozač, dok, prema prvim informacijama, vozač Punta nije povrijeđen.

Troje povrijeđenih prevezeno u bolnicu

Zasad nije poznato je li u tom vozilu bilo još putnika. Interveniralo je više vozila hitne pomoći koja su u bolnicu odvezla troje povrijeđenih, a puno posla imali su i vatrogasci koji su također izašli na teren s nekoliko vozila.

Zagrebačka ulica je zatvorena za saobraćaj zbog uviđaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.