POKRENUTA ISTRAGA

Pokušaj ubistva kod Maglaja: Lovac upucao kolegu u grudni koš i rame

Osumnjičenom određen pritvor

Lovac uhapšen. Avaz

B. C.

14.2.2024

Dežurna služba Policijske stanice Maglaj 11. Februara u 9:35 sati, je obaviještena da je u mjestu Brezove Dane, općina Maglaj, došlo do ranjavanja lica iz vatrenog oružja, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Ranjavanje prilikom lova

Na lice mjesta odmah po prijavi navedenog događaja su upućeni policijski službenici, te je utvrđeno da je povrede nanesene vatrenim oružjem zadobilo lice H.H. (rođen 1977. godine) iz Kopica, općina Maglaj, a da ga je prilikom lova iz lovačke puške ranilo lice J.I. (rođen 1965. godine), također iz Kopica.

Povrijeđeni H.H. je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog zadobijenih teških povreda lijevog ramena i grudnog koša. L

Lice J.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 12.02.2024. godine nakon kompletiranja dokaza i obavještenja, osumnjičeni J.I. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Ubistvo" iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom 28. (pokušaj) KZ FBiH predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Oduzet lovački karabin

Dana 13.02.2024. godine, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, u mjestu Kopice, izvršili pretres kuće, vlasništvo osumnjičenog J.I.. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje lovački karabin, marke Crvena Zastava M 70, pet metaka i jedan pištolj, marke Crvena Zastava, za koje je J.I. posjedovao odobrenje za držanje i nošenje.

Dana 13.02.2024. godine na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona od strane sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici osumnjičenom J.I. je određena mjera pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.