PO NALOGU SUDA

FUP uhapsio osobu (26) iz Sarajeva zbog krađe i razbojništva: Pronađena 3 kilograma amfetamina

Osoba je predata Sudskoj policiji FBiH na daljnje nadležno postupanje

Pronađena droga. FUP

S. S.

14.2.2024

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, lišili su slobode osobu A.H. (1998) iz Sarajeva za kojim je raspisana Centralna potraga Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog izvršenja krivičnog djela "krađa" i krivičnog djela "razbojništvo".

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres osobe A.H. (1998) iz Sarajeva, te je tom prilikom kod nje pronađena veća količina opojne droge amfetamin, približno tri kilograma.

Navedena osoba se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavila opojnu drogu amfetamin koju je namjeravala dalje staviti u promet trećim osobama.

Osumnjičena osoba je kriminalistički obrađena, te je zbog raspisane Centralne potrage Kantonalnog suda u Sarajevu predata Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje.

O svim poduzetim mjerama obaviješteno je nadležno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužioca, saopćeno je iz FUP-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.