POBJEGAO SA LICA MJESTA

Procurio jeziv snimak ubistva u Zemunu: Ubica sa hirurškom maskom prišao Milanu usred dana i ispalio dva hica

Kako se vidi na snimku do kojeg je došao "Blic", Šuša je automobilom izašao iz dvorišta nakon čega se vratio do dvorišta kako bi zatvorio kapiju

Uviđaj na licu mjesta. Milan Ilić / Ringier

H. J. I.

19.2.2024

Milan Šuša (39) brutalno je ubijen u subotu u Zemunu dok je zatvarao kapiju od svog dvorišta, a likvidaciju su snimile sigurnosne kamere koje su postavljene na njegovoj kući. 

Kako se vidi na snimku do kojeg je došao "Blic", Šuša je automobilom izašao iz dvorišta nakon čega se vratio do dvorišta kako bi zatvorio kapiju.

Nekoliko trenutaka kasnije, ubica je pritrčao do Šuše nakon čega se on okrenuo ka egzekutoru.

Kako se vidi na snimku, ubica je nosio na sebi bež jaknu, naočale za sunce i hiruršku masku.

Nakon što je ispaljen prvi hitac Šuša je pao na zemlju. Drugi hitac je u njega ispaljen dok je već ležao.

Imao mnogo neprijatelja

Podsjetimo, Milan je ubijen u subotu ujutru. Kako nezvanično saznaje Blic, Šuša je bio u sukobu sa mnogo ljudi zbog čega je mnogo motiva i potencijalnih izvršilaca.

Istraga koju vode policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ide u više pravaca kako bi se ispitale sve okolnosti ovog zločina.

Navodno, žrtva je imala mnogo neprijatelja.

- Oni će se svi ispitati - kaže izvor "Blica".

Kako je "Blic" pisao, Milan je ubijen iz vatrenog oružja na uglu ulica Kumanovske i Đoke Kovačevića, a počinioci su nakon zločina pobjegli sa lica mjesta.

Uviđaj na licu mjesta

- Policija ga je zatekla kako leži na trotoaru sa prostrijelnim ranama. Hitna pomoć je konstatovala smrt. Na snazi je policijska akcija Vihor 3 - rekao je izvor "Blica".

Kako su komšije rekle za "Blic", napadač je ubio Šušu nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

Nedavno izašao iz zatvora

Prema riječima komšija, Milan Š. nedavno je izašao iz zatvora, nakon što je osuđen na 11 godina zbog pokušaja ubistva.

- Uvijek je bio sklоn problemima i nasilju, stalno je bio po zatvorima. Iza sebe je ostavio dva maloljetna djeteta, sina i kćerku. Priča se i da je želio da se posveti porodici i ostavi kriminal za sobom, ipak, stvarnost nije bila baš takva. Često osobe sa kriminalnim prošlostima završavaju na ovakav tragičan način. Svi smo duboko uznemireni zbog ovog događaja u našoj ulici - navode za "Blic" komšije.

Osuđen za pokušaj ubistva

Kako je "Blic" ranije pisao, ubijeni muškarac je prije 10 godina bio umiješan u ubistvo Nikole Serdara, čije je tijelo u fazi raspadanja pronađeno u Lipovačkoj šumi u Beogradu.

Stravičan zločin odigrao se na relaciji Stara Pazova - Inđija, gdje su se sukobila trojica mladića: Milan Četnik, Nikola Serdar i Milan Š. Tokom sukoba izbila je pucnjava, rezultirajući smrću Serdara, dok je Četnik bio ranjen. Nakon što je prebačen u bolnicu, Četnik je identifikovao napadača, a tri mjeseca kasnije pronađeno je Serdarovo tijelo.

Milan Š. je za pokušaj ubistva osuđen na 11 godina zatvora.

Bacio bombu na RTV Pink

Također, Milan Š. je privukao pažnju javnosti 2009. godine nakon što je s Goranom Petrovićem (36) bacio kašikaru na zgradu RTV "Pink" na Dedinju. Nekoliko dana nakon incidenta, dvojac je uhapšen u "štek" stanu u Nišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.