SPROVOĐENE RACIJE

Detalji policijske akcije u Bijeljini: Ovo su imena uhapšenih

Uhapšeni su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk

Na ulicama je bilo vidljivo pojačano prisustvo policije. ATV

H. J. I.

25.2.2024

U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima. 

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini. Sva lica dobro su poznata policiji.

Teška krivična djela

Radan Dotlić i Željko Simić hapšeni su u akciji “Koktel” zbog teških krivičnih djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u pomenutoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić zvani Dado ranije je osuđivan za brojna krivična djela, a bio je član kriminalne grupe Zijada Turkovića.

Deni Savić i Dejan Šarić hapšeni su u Bijeljini nakon ubistva policijskog Nenada Markovića.

Kriminalna grupa

Boško Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Zlatana Ćuka, kao i ostali uhapšeni u sinoćnjoj akciji policije.

Na nekoliko lokacija sprovođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolisali sva vozila i vozače.

Akciju su sprovodili policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banje Luke nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, kao i na području Sokoca i Zvornika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.