AKCIJA "MARDELJ"

Nakon pretresa u Bijeljini: Jedan od trojice uhapšenih je direktor zatvora

Akcija pokrenuta zbog Nikole Kokanovića, osumnjičenog za ubistvo policajca

Policija izvršila pretres u KPZ Bijeljina. BN TV

B. C. / BN TV

26.2.2024

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a RS pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a po Naredbi Osnovnog suda u Bijeljini danas su u okviru akcije kodnog naziva "Mardelj" izvršili pretrese pritvorskih i drugih prostorija Kaznenopopravnog zavoda Bijeljina u Bijeljini, saopšteno je ovo iz MUP-a RS.

- Nakon završenog pretresa tri lica su sprovedena u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu. Prilikom pretresa policijski službenici su oduzeli predmete i dokumentaciju koja će poslužiti u daljem krivičnom postupku, kao i kesu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain - dodaje se u saopštenju.

Akcija „Mardelj“ je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u vezi sa omogućavanjem pritvorenim licima određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija RS i Pravilniku o kućnom redu.

Kako BN TV saznaje, jedan od trojice uhapšenih je i direktor KPZ Bijeljina Milenko Gajić, a među licima zbog kojih je pokrenuta akcija “Mardelj” je i Nikola Kokanović, koji je osumnjičen za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u oktobru prošle godine u Bijeljini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.