DETALJI O LIKVIDACIJI

Zbog ubistva Mustafe u Baru: Uhapšen Dino Ibrahimović

Policija pronašla automatsku pušku iz koje je pucano

Ubijeni Edmond Mustafa ranije privođen. Vijesti.me

B. C. / Vijesti.me

27.2.2024

Nekadašnji pripadnik škaljarskog klana, Edmond Mustafa, ubijen je jutros u Baru. Zbog sumnje da ga je likvidirao uhapšen je škaljarac, Baranin Dino Ibrahimović, pišu Vijesti.me.

Dio kriminalne grupe 

Tužiteljica iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Irena Burić, koja je rukovodila uviđajem, potvrdila je da je uhapšen D.I., koji se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Priveden je i saslušan u Višem tužilaštvu u Podgorici. Sumnjiči se da je direktni izvršilaca ubistva.

Ibrahimović pred podgoričkim Višim sudom odgovara zbog optužbi da je dio kriminalne grupe odgovorne za likvidaciju Novljanina Šćepana Roganovića.

Pronađena je i torba u kojoj je bila automatska puška.

Tužiteljica je kazala da trenutno ne može govoriti o motivu, ali da će se istražiti svi aspekti relevantni za slučaj.

- Izvršila sam uviđaj na licu mjesta zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i vještacima iz Forenzičkog centra Danilovgrad, izuzeti su tragovi s lica mjesta koji će biti predmet daljeg vještačenja - rekla je tužiteljica novinarima.

Tužiteljica Burić. Vijesti.me

Osumnjičeni za ubistvo, prema saznanjima "Vijesti", pripada tamošnjem ogranku organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Policija je nakon pucnjave blokirala grad

Očevici iz ugostiteljskih objekata u ulici Maršala Tita kazali su da su čuli više hitaca, a da je sa žrtvom bila i jedna ženska osoba.

Jedna od očevidaca medijima je kazala da su čuli pet ili šest pucanja, a kada su prestali, nekoliko njih je izašlo na parking i vidjelo žrtvu kako leži između dvoje kola na parkingu.

Očevici su rekli da je napadač pobjegao na motoru, kao i da je žrtva prevezena vozilom Hitne pomoći pod rotacijom.

Za osumnjičenim je već bila raspisana međunarodna potjernica

Uprava policije je u zvaničnom saopćenju navela da je, po prijavi događaja, odmah uspostavljena opsežna blokada grada, da su preduzete potražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje s ciljem identifikacije, lociranja i hapšenja izvršioca krivičnog djela ili više njih.

- Tokom provođenja blokade grada i preduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog djela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' i djelotvorne i blagovremene postavke službe, spriječen je u bjekstvu osumnjičeni D.I. (27) i lišen slobode - navodi se u saopćenju.

Policija na mjestu ubistva. Vijesti.me

Osumnjičeni je, dodaju, tom prilikom upravljao električnim trotinetom i nosio kacigu.

- Pretragom terena u pravcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života E.M. na način što je iz iste ispalio više projektila usljed čijeg djejstva je nastupila smrt E.M. na licu mjesta. D.I. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila jutros

Kazali su da, prema operativnim i obavještajnim podacima Uprave policije, i žrtva i osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe djeluju na crnogorskom primorju.

- Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna potjernica od jedne države s kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji - navodi policija.

Uprava policije je ranije saopćila da se pucnjava dogodila jutros u 9:10 sati.

- U mjerama prvog zahvata, u službene prostorije policije dovedeno je jedno lice čiji je identitet poznat službenicima Uprave policije, a u odnosu na koje se vrše detaljne provjere zbog sumnje da je povezan ili se može dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.